Duunisafarit

Duunisafarit ovat Aikuiskasvatuksen killan työelämähanke, jonka tarkoituksena on lisätä yhteyksiä opiskelijoiden, jo valmistuneiden kasvatustieteilijöiden ja työelämän välillä. Tarjoamme opiskelijoille konkreettista kokemusta kasvatustieteilijän työelämän kentiltä.

Miten tämä tapahtuu?
Opiskelija osallistuu päivän tai parin ajan alumnin (tai muun mentorin, kasvatustieteilijän tai kasvatustieteilijän työtä vastaavan henkilön) työhön. Tarkoitus ei ole keittää kahvia ja monistaa paperia, vaan todella päästä mukaan töihin;  jo järjestetyillä safareilla opiskelijat esimerkiksi osallistuivat palavereihin, tekivät nettisivuja ja antoivat mielipiteitä opiskelijoita koskevissa asioissa.

Mitä tarjotaan opiskelijalle …11986971_1697207607182333_6456709471519074879_n
-uusia ajatuksia, kokemuksia, näkökulmia
-tutustumista eri aloihin, mahdollisuuksia kokeilla
-verkostoja oman alan ammattilaisiin
-uskoa omaan osaamiseen

Mitä tarjotaan työnantajalle …
-uusia ajatuksia, kokemuksia, näkökulmia
-opiskelijan tuore näkökulma omasta alasta ja näkökulmaa opiskelijoihin liittyviin asioihin
-verkostoja tuoreisiin ammattilaisiin
-potentiaalisia työntekijöitä
-mainosta ja positiivista kuvaa omalle alalle ja työpaikalle

Opiskelijalle duunisafarit ovat tilaisuus päästä kosketuksiin työelämän kanssa jo ennen harjoittelua ja nähdä läheltä eri tulevaisuuden ammatillisia suuntautumisvaihtoehtoja. Safareista hyötyvät myös ne opiskelijat, jotka eivät mahdu itse safarille, sillä osallistujien kokemuksia kerätään ja jaetaan erilaisissa illanvietoissa ja killan tiedotuskanavilla.

Mitä siellä tapahtuu?
Osallistujat valitaan arpomalla. Kaikkien kiinnostuneiden ilmoittautumiset kerätään e-lomakkeella. Lomakkeessa opiskelijalle tarjotaan yhtä tai useampia mentorille tai organisaatiolle sopivia safaripäiviä, joista opiskelija voi valita itselleen sopivan. Opiskelija ja alumni voivat mielellään sopia tapaamisen jo ennen töiden alkua ja miettiä yhdessä valmiiksi safaria koskevia ajatuksiaan, toiveitaan ja tavoitteitaan. Näin varmistetaan, että safari on molemmille osapuolille antoisa.

Alumni suunnittelee safarilaiselle ohjelman yhteisten toiveiden ja tavoitteiden mukaisesti. Työvälineenään hänellä on Killan laatima perehdytyslomake. Ohjelmaan voi periaatteessa kuulua lähes mitä vain, kunhan se on molempien mielestä mielekästä, tavoitteellista ja molempia osapuolia hyödyttävää. Kilta kannustaa safarilaisia taltioimaan kokemuksiaan videoin, kuvin ja kertomuksin!

Safarin jälkeen, optimaalisesti viikon tai parin sisällä, järjestetään purku, jossa opiskelija, mentori sekä Killan hallituksen jäsen reflektoivat kokemusta ja keräävät arvokkaan infon talteen.

Kiinnostuitko?
Ota yhteyttä:
aikuiskasvatuksenkilta@gmail.com

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s