Safarikokemuksia

Killan duunisafarit starttasivat keväällä 2015. Täältä löydät sekä opiskelijoiden että mentorien kertomuksia safareilta.

Seikku Högel, safarilaisena Specialla

”[Safarilla] mentiin pitkälti minun omien kiinnostuksenkohteideni kautta. Pääsin Specialla suunnittelemaan uutta opiskelijoille suunnattua mainosta, tekemään Specian tutkimussuunnitelma-aikataulun seuraavalle kymmenelle vuodelle, lukemaan läpi Specian tulevan uutiskirjeen ja tekemään siihen korjausehdotuksia ja osallistumaan Specian toimiston viikkopalaveriin.

Duunisafari tarjosi minulle hienon mahdollisuuden päästä konkreettisesti tutustumaan siihen, millaista työtä tulevaisuudessa voisin tehdä valmistuttuani. Lähdin safarille täysin avoimin mielin ja valmiina uusiin mahdollisuuksiin.”

Mikko Lehtonen, mentori ammattiliitto Jytyssä

”Safareilla tavoitteenani on luoda työkokeilusta selkeä ja tavoitteellinen kokonaisuus, jossa korostetaan työelämätavoitteiden määrittelyä ja opitun refletkointia. Haluan toimia myös ammatillisena mentorina, joka antaa vinkkejä esimerkiksi opintojen suuntaamisessa ja ammatillisessa kasvussa. Muutama päivä mentorilta voi hyvinkin merkitä paljon opiskelijalle.

Antoisinta ensimmäisellä safarilla olivat keskustelut opiskelijan kanssa. Opiskelija sai uusia ideoita ja hänen työelämään kohdistuvat toiveensa tarkentuivat. Opiskelija ymmärsi esimerkiksi miten HR-tehtävät ovat osa jokaista työyhteisöä sekä työnantajan velvollisuuksia. Tärkeä kokemus voi myös olla sen huomaaminen, ettei duunisafarilla kokeiltu ala olekaan se oma juttu. Mentorille safari voi olla esimerkiksi ideoiden sparrausta.

Mentorina toimimisessa hienointa on päästä antamaan opiskelijalle uusia näkökulmia työelämään. Mielestäni on tärkeää esimerkiksi poistaa työnhakuun ja työllistymiseen liittyviä pelkoja ja stressiä. Mentorointi on myös työnantajan tunnetuksi tekemistä sekä hyvä keino löytää uutta osaamista projektitehtäviin tai vaikkapa rekrytoida tuleva harjoittelija. Safarien suunnittelussa tukevat niin Killan tuottama ohjemateriaali kuin toiset mentoritkin. Olen ehdottomasti jatkossakin kiinnostunut ottamaan safarilaisen perehtymään järjestötyöhön.”

Jos haluat kuulla enemmän mentoroinnista tai duunisafareiden suunnittelusta ja ajankäytöstä, voit ottaa yhteyttä:

Mikko Lehtonen, mikko.lehtonen@partio.fi, @Mige_Lehtonen

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s