Fuksille

Hei sinä yleisen ja aikuiskasvatustieteen uusi opiskelija!

Sylin täydeltä onnea, valtaisa luku-urakka ja pääsykoestressi ovat nyt takanapäin ja voit huokaista helpotuksesta! Helsingin yliopiston käyttäytymistieteellisen tiedekunnan suosio hakijoiden keskuudessa on kasvanut vuosi vuodelta ja sinä olet yksi niistä, jotka ahkeruudellaan ansaitsivat paikkansa kasvatustieteiden koulutukseen. Lämpimästi tervetuloa Helsingin yliopistoon!

Informaatiotulva ja yliopistomaailma saattavat aluksi tuntua hämmentäviltä, joten kokosimme Fuksi!-sivujen alle hyödyllisiä tietoja opiskelusta käyttäytymistieteellisessä tiedekunnassa. Mikäli siis Condus, Aikuiskasvatuksen kilta, Peduca sekä muut ainejärjestöt aiheuttavat mielessäsi lähinnä kysymysmerkkejä, olet tullut oikeaan osoitteeseen!

Mikä ihmeen AKK?

Helsingin yliopistossa eri pääaineilla on omat järjestönsä, jotka tarjoavat jäsenilleen erilaisia tapahtumia bileistä ekskursioihin. Tapahtumien lisäksi voit kääntyä järjestötoimijoiden puoleen, mikäli tarvitset neuvoja edunvalvonnassa tai haluat vaikuttaa tapahtumatarjontaan. Aikuiskasvatuksen Kilta eli AKK toimii sinun ja muiden kasvatustieteiden opiskelijoiden järjestönä. Te fuksit olette Kilta, joten tulkaa rohkeasti paikalle tapahtumiin ja tehkää siitä omanlaisenne!

Aikuiskasvatuksen Killan tavoitteena on mahdollistaa opintojesi sujuminen mukavan mutkattomasti. AKK on myös linkki opiskelijoiden ja työelämän välillä: tarjoamme erilaisia tutustumisretkiä eli ekskursioita yrityksiin ja virastoihin, joissa työskentelee kasvatustieteilijöitä. Järjestämme myös tapahtumia, joissa voit tavata muita kasvatustieteiden opiskelijoita niin Helsingistä kuin muualtakin Suomesta.

Lukemisen vastapainoksi voit osallistua erilaisiin kulttuuri- ja liikuntatapahtumiin, joissa pääset esimerkiksi lajikokeiluiden ja leffailtojen myötä pakenemaan arkea. Koulutuspoliittiset vastaavat puolestaan toimivat opiskelijoiden äänitorvena tiedekuntaamme koskevissa koulutuspoliittisissa ilmiöissä ja kysymyksissä.

Eikä pidä unohtaa monia ikimuistoisia bileitä, joissa ihanat turkoosit haalarit pääsevät tositoimiin! Ikimuistoisia ja erityisesti osallistumisen arvoisia kekkereitä ovat AKK:n Vuoden ekat bileet, joka kokoaa yhteen niin uudet kuin vanhatkin opiskelijat. Lisäksi vuoden kohokohta on mahtava Kasvisristeily, jolloin kasvikset ympäri Suomen kokoontuvat juhlimaan vetten päälle. Liittymällä Kiltaan ja osallistumalla toimintaamme mahdollistat järjestön elämän jatkumisen ja opiskelijoiden äänen kuulumisen jatkossakin!

Peduca RY?

Aikuiskasvatuksen Killan lisäksi kasvatustieteilijöiden toisena järjestönä toimii ainejärjestö Peduca, joka yhdistää sekä luokanopettajaksi opiskelevat että yleisen ja aikuiskasvatustieteen opiskelijat. Käyttäytymistieteellisen tiedekunnan piirissä toimivat järjestöt tekevätkin paljon yhteistyötä ja järjestävät yhdessä erilaisia tapahtumia.

Fuksiblogi

Fuksiblogi on etenkin syksyisin päivittyvä infopaketti, jonka tarkoitus on esitellä fukseille yliopistoa, opintoja ja opiskelijatoimintaa. Blogista löytyvät fuksivuoden tärkeimmät tapahtumat, tuutoreiden yhteystiedot sekä hyödyllisiä linkkejä helpottamaan opintojen aloittamista ja opiskelijaelämään mukaan pääsemistä. Blogiin saa kommentoida ja esittää kysymyksiä mistä vaan, mikä jotenkin saattaisi liittyä opiskeluun! Voit toki ottaa yhteyttä myös suoraan tuutoreihin. Kanssasi samaa kysymystä on todennäköisesti miettinyt joku muukin, joten jaa rohkeasti ajatuksesi.

Fuksiblogiin pääset TÄSTÄ

Fukseille järjestetään joka vuosi yhteispiknik ennen lukuvuoden alkua, saadaksesi lisätietoa piknikistä seuraa meitä Facebookissa, jonne päivitämme lisätietoa tapahtumasta.