Sanastoa

Ainejärjestöt: toimivat opiskelijan edun turvaajina.  Ainejärjestöt järjestävät opiskelijoille toimintaa laidasta laitaan ja niihin liitytään koulutusalan mukaan.

Aikuiskasvatuksen kilta ry (AKK): Aikuiskasvatustiedettä opiskelevien sekä aikuiskasvatuksesta ja -koulutuksesta kiinnostuneiden yhdistys. Aikuiskasvatuksen koulutusohjelmassa painotetaan erityisesti ammatillista ja työelämälähtöistä aikuiskoulutusta ja se sijoittuu kasvatustieteen laitokselle.

Aleksandria: Kirjasto ja informaatiokeskus Kaisaniemessä. Aleksandriaan pääset tarvittaessa myös öisin (opiskelemaan, ei jatkoille).

Alma: Alma oli yliopiston sisäinen intranet, jonka korvasi Flamma. Luultavasti uusi fuksi ei enää hirveästi Almaa tarvitse!

Amanuenssi: Amanuenssi vastaa kaikkiin opiskeluun liittyviin kysymyksiisi, verrattavissa opinto-ohjaajaan, ei oraakkeliin.

Condus: Condus on käyttäytymistieteellisen tiedekunnan opiskelijoiden etu- ja yhteistyöjärjestö. Conduksen jäseneksi liityt automaattisesti liittyessäsi omaan ainejärjestöösi, joiden katto- ja tukijärjestönä Condus toimii.

Dekaani: Tiedekunnan johtaja, dekaaninnamme on tällä hetkellä kasvatustieteen professori Patrick Scheinin.

Didacta: Kasvatustieteen ja aikuiskasvatuksen ruotsinkielisten opiskelijoiden ainejärjestö. Didactaan järjestää monenlaista toimintaa teemailloista urheilu- ja kulttuuritapahtumiin. Didacta toimii tiiviissä yhteistyössä vastaavan suomenkielisen ainejärjestön Peducan kanssa.

Flamma: Helsingin yliopiston intranet. Tätä ilman et korkeakouluopinnoistasi selviä.

Fuksi: Fuksi olet sinä, uusi opiskelija!

Fuksiaiset: Vuoden parhaat kekkerit, joita et halua jättää välistä !

Haalarit: Rapatessa roiskuu, mutta antaa roiskua. Opiskelijan ehdoton asuvalinta! Kasvatustieteilijöiden haalarivärinä on ihana turkoosi.

Helka: Helsingin Yliopiston kirjastolaitoksen yhteinen atk-järjestelmä. HELKA

HY: Helsingin Yliopisto.

HYY: Helsingin yliopiston ylioppilaskuntaan kuulumme kaikki jäsenmaksun maksaneet. Kuka huolehtisikaan eduistamme kuin HYY!

JOO: Joustava opinto-oikeus, mikäli haluat opiskella esimerkiksi sivuaineen muualla kuin omassa yliopistossasi. JOO-OIKEUS

Opiskelijakortti: Maaginen kortti, jolla päivittäinen leipäsi ei maksa paljoa Unicafe-ravintoloissa. Lisäksi VR:n matka-alennukset hoituvat korttia vilauttamalla. Katso lisätietoa HYY:n sivuilta.

Opiskelijanumero: Löytyy opiskelijakortistasi. Suositellaan opeteltavaksi ulkoa, sillä tulet raapustamaan sen tenttipapereihisi yhä uudestaan ja uudestaan… ja uudestaan.

Peduca ry: Peduca yhdistää yleistä-ja aikuiskasvatustiedettä sekä soveltavaa kasvatustiedettä (luokanopettajaksi) opiskelevat saman ainejärjestökaton alle.

Siltis: Siltavuorenpenger, eli meidän kaikkien käyttäytymistieteilijöiden majapaikka.

Sitsit: Akateemiset pöytäjuhlat: ruokaa, juomaa, juomalauluja ja käytöstapoja. Suosittelemme lämpimästi!

Webmail: Sähköposti, tärkeä tiedoituskanava ja toivottavasti jokapäiväisiin rutiineihisi juurtunut www-sivusto.

Weboodi: Yliopistomme opintojen tukijärjestelmä, jonka kautta voit ilmoittautua kursseille ja katsoa suorittamiesi kurssien arvosanat.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s